Estetik Dolgu Uygulamaları
Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde, dudakların kalınlaştırılmasında, elmacık kemikleri, çene ovali gibi yüzün pek çok bölgesinde dolgu malzemeleri sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca burundaki düzensizlikleri gidermede, burun ucunu kaldırmada, kaşları kaldırmada, çene ucunu şekillendirmede, kısacası yüzü yeniden şekillendirmede dolgu malzemeleri çok etkin olarak kullanılmaktadır.
Genetik, kişisel ve çevresel faktörler gibi etkenlerle yaşlanan cildimizin kollagen ve elastin gibi bağ dokusu elamanları zayıflamakta, hyaluronik asit miktarı azalmaktadır. Cildin genç yapısının bozulması ile karşımıza ciltte kırışma ve sarkma sorunları çıkmaktadır.
Seçilen dolgu malzemesinin alerjik, toksik, karsinojenik olmaması önemlidir. Kullanılan estetik dolgu malzemelerinin büyük çoğunluğu laboratuar ortamında üretilen, vücudumuzun doğal yapısında zaten mevcut olan hyaluronik asittir.
Hyaluronik asit bir polisakkarit, yani doğal şekerdir. Yoğun su tutucu özelliği vardır. Ciltteki miktarı ilerleyen yaşla birlikte azalınca, ciltte su eksikliği ve dolayısı ile esnekliğinde bozulma olacaktır. Bu döngü kırışıklık oluşumunu belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Laboratuar ortamında üretilen hyaluronik asit hayvansal bir ürün değildir. Dolayısı ile enjeksiyon öncesi alerji testi yapmak gerekmez. Cilde enjekte edilen hyaluronik asitin yapısındaki çapraz bağların miktarına göre vücutta kalıcılığı değişebilmektedir. Ortalama 8 ay ile 1, 5 yıl arasında değişen bir süre kalmaktadır.
Cildin genç yapısının bozulması ile karşımıza çıkan en belirgin tablo kırışıklıklardır. Derinleşmiş kırışıklıkların doldurulup giderilmesinde hyaluronik asit dolgular çok pratik ve etkili bir şekilde kullanılırlar. İstenirse uygulama 8 ay – 1,5 yıl sonra tekrarlanabilir.
Hyaluronik asitin kalıcılık süresini belirleyen bir diğer faktör enjeksiyon yapılan yerin hareketliliğidir. Örneğin dudak gibi harekeli bölgelerde kalıcılık azalır, elmacık kemikleri üzerinde ise artar. Gelişen teknoloji ile birlikte her bölge için kalıcılığı ve yumuşaklığı farklı pek çok dolgu çeşidi üretilmiştir. Örneğin dudak dolguları, volüm veren dolgular, çapraz bağsız cilde gençlik veren dolgular, göz altı ışık dolguları gibi.
Hyaluronik asit dolguların enjeksiyonu pratik ve ağrısızdır. Enjeksiyon yerinde minimal ödem oluşabilir. İş ve sosyal hayatı etkileyen bir olumsuzluk genellikle yaşanmaz (Aspirin gibi kan sulandırıcı kullanan kişilerde iğnenin giriş yerinde morarma olabilir). Estetik dolgu maddelerinin fiyatları kullanılan dolgu malzemelerinin markasına, cinsine, enjekte edilen dolgu miktarına göre değişmektedir. İhtiyaç duyulan duruma göre bazen bir, bazen de birkaç kutu dolgu maddesi kullanılabilir. Görüşme sırasında hastalar bu konuda daha sağlıklı bilgilenebilir.
Ameliyatsız Yüz Germe ve Gençleştirme yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın.
Dolgu Maddeleri Hangi Amaçlar için Kullanılır;
– Nazolabial çizgilerin düzeltilmesi,
– Dudak çevresindeki çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi,
– Dudakların şekillendirilmesi,
– Göz çevresi çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi,
– Alındaki ve kaş arası çizgilerin doldurulması,
– Elmacık kemiği ve yanak bölgesinin şekillendirilmesi,
– Çene ucunun şekillendirilmesi,
– Çene ovalinin belirginleştirilmesi,
– Yüz profilini şekillendirmek için,
– Yüzdeki asimetri ve deformitelerin düzeltilmesi,
– Kaşların kaldırılması,
– Göz kapaklarının dolgunlaştırılıp şekillendirilmesi,
– Burun ucunun kaldırılması,
– Burun sırtındaki düzensizliklerin giderilmesi,
– Akne (sivilce) izlerinin düzeltilmesi.
Hyaluronik asit kalıcı olmayan dolgu maddeleri sınıfındandır. Bunun yanında yarı kalıcı ve kalıcı dolgular da mevcuttur.
Işık Dolgusu Uygulamaları
Işık Dolgusu: Cilde kaybettiği nemi kazandırmak için yapılan çeşitli vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidanlar içeren hyaluronik asit dolgulardır. Aynı zamanda çapraz bağlar içermez. Bu nedenle diğer hyaluronik asit dolgulardan farklıdır. Dolgu ile mezoterapi arası bir kavram diye tanımlamak daha doğru olacaktır. Hyaluronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir. Bu nedenle cildi nemlendirme ve gençleştirme de çok önemli bir yere sahiptir.
Hyaluronik asit vücutta üretilen, besinlerle alınan bir maddedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda üretilen ve alınan miktarlar yetersiz kalmaktadır. Bunun sonucu olarak ciltte kuruma ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaktadır (Kollagen ve elastin üretimindeki azalmayı da unutmamak gerekir). Cilde dışarıdan verilen hyaluronik asit, cildin nemini sağlarken, içerisindeki çeşitli vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidanlar da cildi besleyecektir.
Işık dolgusu yüz, boyun başta olmak üzere dekolte bölgesi, el sırtı gibi vücudun pek çok bölgesinde cildi gençleştirmek için kullanılabilir. Ortalama 3- 4 hafta aralıklarla 3 seans yapılması tavsiye edilir. Kalıcılığı Yaklaşık 1- 1, 5 yıldır. Bu süre kişinin yaşına, genetiğine, cinsiyetine, çevresel faktörlere göre elbette değişebilir.
Işık dolgularının uygulaması kolay ve ağrısızdır. Uygulama iş ve sosyal hayatı olumsuz etkilemez.
Gözaltı Işık Dolgusu Uygulamaları
Dünyada her iki kişiden birisi gözaltı torbalanma ve morluk sorunu yaşar. Nedenlerine baktığımız zaman genetik, alerjik reaksiyonlar, yatış pozisyonu, burun tıkanıklığı ve kronik sinüzit, alkollü içecekler gibi faktörler tespit edilecektir.
Alt göz kapağındaki yağ torbacıkları zamanla kendilerini sınırlayan septum adı verilen bariyerdeki zayıflama sonucu torbalanmaya neden olur, yağ dokuları ileri doğru itilir. Yaşlanma ile birlikte kemik yapıda inceldiği için, yüz kemikleri geriye doğru çekilir. Bunun sonucunda alt göz kapağı bölgesinde çökmeler ve gölgeler oluşur. Ameliyatlık boyutlara ulaşmamış bu sorunlarda göz altı ışık dolguları ile iyi sonuçlar alınmaktadır. Tek seanslık bir uygulamanın kalıcılığı ortalama 1- 1, 5 yıldır.
Gözaltı ışık dolgusunun içeriğinde, cildin yapı taşlarından hyaluronik asit ve cildi besleyen çeşitli miktarlarda aminoasit, antioksidan, vitamin ve mineraller mevcuttur. Hyaluronik asit cildimizde doğal olarak bulunmakta ve yaşlanma ile birlikte miktarı azalmaktadır. Hacminden 1000 kat daha fazla su tutabilen bu moleküller azalınca ciltte kuruma, zayıflama ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Hyaluronik asit uygulaması ile cildin nemlenmesi sağlanır. Gözaltı ışık dolgusunun uygulaması pratiktir. Anesteziye gerek duyulmaz. Enjeksiyon yerinde minimal ödem oluşabilir. İş veya sosyal hayatı kesintiye uğratan bir uygulama değildir.