Horlama ve Uyku Apnesi’nin Tanı ve Tedavi Yöntemleri

uyku apnesinin tedavisi, horlama tedavileri, uyku apnesi tedavi merkezleri istanbul

Uyku apnesi şüphesi ile başvuran hastaların değerlendirilmesinin çok yönlü olması gerekiyor. Kulak burun boğaz muayenesi sırasında bademciklerin, küçük dilin damağın boynun, burnun, dil kökünün yapısı özenle değerlendirilmelidir.

Uyku apnesine burun problemleri çok sık eşlik edebilmektedir. Deviasyon problemleri, konka hipertrofileri, burun estetiği olmuş, nefes alma problemleri oluşmuş, burnu çökmüş hastalar uyku apnesi ile sıklıkla karşımıza gelebilmektedirler. Burundaki yapısal problemler, uyku apnesinin nedenleri arasında önemli bir yer kaplamaktadır. Ayrıntılı muayene sırasında burnu tıkayan nasal polip, deviasyon, konka sorunları, kronik sinüzit ve geçirilmiş kimi ameliyatlara bağlı, kıkırdaklarda var olan ve burnun çökmesine neden olan sorunlar tespit edilmeli ve tekrar yapılandırmalı bir ameliyat ile burun nefes alabilir hale getirilmelidir. Bu yapılabildiği takdirde uyku apneli hastaların takip ve tedavisinde çok önemli bir adım atılmış olur.
Yumuşak damağa yönelik cerrahi bir müdahale ile horlama sorunu giderilmekte ve geceleriniz kabus olmaktan çıkmaktadır.

0 cevaplar

Cevapla

Tartışmaya katılmak ister misiniz?
Katkı yapmaktan çekinmeyiniz!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>