Sinüzit Burun Tıkanıklığı: Çocuğunuz Okula Başlayınca Hasta Olmasın

alerjik burun tıkanıklığı, alerjik sinüzit tedavisi

Çocuğunuz Okula Başlayınca Hasta Olmasın

Okulların kapanmasının ardından yaz aylarında çocuklarda görülen solunum yolu hastalıklarında genelde azalma görülür. Sonbaharla birlikte hava değişiminin yaşandığı şu günlerde, okulların da açılmasıyla birlikte çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha sık rastlanılmaktadır. Dr. Coşkun Şanverdi’ye göre, okul, kalabalık iş yerleri ile toplu taşıma araçları, alışveriş merkezi ve cafe gibi kapalı ve kalabalık ortamlar bu tür hastalıkların daha kolay bulaşması için ortam oluşturuyor.

Çocukluk çağında en yaygın görülen hastalıkların başında soğuk algınlığının geldiğini belirten Dr. Coşkun Şanverdi, “Yetişkinler yılda ortalama 3- 4 kere soğuk algınlığı geçirirken, çocuklar 9-10 kez soğuk algınlığına yakalanıyorlar” diyor.

Çocukluk çağının sık görülen hastalıklarından birinin de bademcik ve geniz eti hastalıkları olduğunu belirten Şanverdi, “Kreş ve okul çağı ile birlikte çocuklar daha fazla mikroorganizmaya maruz kalmakta ve bu dönemlerde hastalık sıklığı artmaktadır. Çocuklarda oluşan boğaz ağrısı ve ateş, görülen en yaygın boğaz enfeksiyonu belirtisidir. Bu enfeksiyon diğer hastalıklara oranla en çok okul çağındaki çocuklarda görülür. Çocuk boğaz ağrısı ile birlikte yutkunma zorluğu da yaşar. Çocukta yüksek derecede ateş görülürken boğazının arka bademcik kısmı şiş ve kızarmış görülebilir. Bir hekime gözükmeden kulaktan duyma tedavilere başvurulmamalıdır. Aksi takdirde çok ciddi sonuçlar doğurabilir.” şeklinde açıklıyor.

Boğaz Ağrıları Çocuğunuz İçin Kâbus Olmasın.

Op. Dr. Coşkun Şanverdi, “Bademciklerin en belirgin hastalık bulgusu sık iltihaplanması, ateşlenme, boğaz ağrısı veya çok büyüyüp boğazı daraltması şeklindedir. Geniz etinin bulgusu ise burun tıkanıklığı, gece ağzı açık uyuma ve horlama, gelişme geriliği, iştahsızlık, çene ve diş sorunları, kulaklarda sıvı birikimi ve işitme kaybı, sık orta kulak iltihabı, sinüzit atakları şeklinde özetlenebilir,” şeklinde ifade ediyor.

Sinüzit Nasıl Oluşur?

Sinüslerin buruna açıldığı kanallar tıkanır. Tıkanan kanallar, sinüslerin ürettiği salgıların, sinüs içine hapsolmasına neden olur. Sinüsün içi kendi ürettiği salgılarla dolar. Bunun sonucunda
mikropların üremesi için uygun bir ortam oluşur. Kısa zamanda çok sayıda bakteri oluşur ve sinüzit meydana gelir. Sinüzit olgularının büyük çoğunluğu tıbbi tedaviye cevap verir ve tehlikeli değildir.

Yazılı / Görsel Medyada yer alan yazıları aşağıdaki fotoğraflardan inceleyebilirsiniz:

sinüzit tedavileri, sinüzit tedavi yöntemleri
sinüzit iltihabı, kronik sinüzit ameliyatı

0 cevaplar

Cevapla

Tartışmaya katılmak ister misiniz?
Katkı yapmaktan çekinmeyiniz!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>