Alerjik Sinüzit Tedavisi: Burun Tıkanıklığını Hafife Almayın!

sinüzit belirtileri ve tedavisi, akut sinüzit tedavisi

Burun Tıkanıklığını Hafife Alma:

Erişkin veya çocuk, pek çok insanın yaşadığı bu durum, özellikle problemli burun yapısının çok olduğu ülkemizde sık karşılaştığımız önemli bir sağlık sorunudur. Bu şikayet genellikle önemsenmese ve bazen de ciddiyetinin farkında olunmasa da son yıllarda bilinç düzeyinde artış görülmektedir. Bu konuda kulak-burunboğaz doktorlarına başvurular giderek artmaktadır. Burun tıkanıklıklarının nedenlerine kabaca baktığımızda; çocuk ve erişkin dönemlerinde farklı nedenler karşımıza çıkabilmektedir. Çocuklarda geniz etinin varlığı en sık nedenlerden biridir. 5-6 yaşlarına kadar daha sık görülen, ilerleyen yaşlarda sıklığı azalan geniz etinin teşhisi endoskopik muayene ile kolaylıkla konulmaktadır. Burun tıkanıklığının yanı sıra gelişme geriliği, iştahsızlık, yüz kemiklerinin ve dişlerin yapısında bozulma, sinüzit, orta kulakta havalanma bozukluğu ve sıvı toplanması (Serözotit) ve dolayısıyla işitme sorunlarına, uyku düzeninin bozulması, horlama, gece altını ıslatma gibi daha pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir.

Çesitli Nedenleri Olabilir:

Erişkin dönem burun tıkanıklıklarına baktığımızda ise karşımıza en sık burun kıkırdak eğrilikleri (Septum deviasyonu) ve burun eti (Konka) büyümeleri çıkmakta. Kıkırdak eğrilikleri genetik nedenler ve travmalar nedeniyle çok sık karşılaşılan bir durum. Tedavisi ise bazen burun içerisinden eğriliği düzelttiğimiz, bazen de tüm burnu baştan yapılandırdığımız ve burun estetiği diye özetlediğimiz ameliyatlar. Konka (burun eti) büyümeleri alerjik durumlarda sıklıkla görülebildiği gibi, alerjinin neden olduğu burun içi ödem ve akıntı da tıkanıklığın nedenlerinden olabilmektedir. Baş ağrısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı gibi semptomları ile kronik sinüzit aşina olduğumuz bir KBB (Kulak-burun-boğaz) sorunudur.

Alerjik Bünyeler Dikkat:

Alerjik bünyelerde daha sık görülen, burun eti diye adlandırılan nazal polipler aşina olunan, endoskopik cerrahinin gelişmesi ile üstesinden daha kolay gelinen problemlerden bir diğeridir.
Nedenler içerisinde maalesef burun tümörlerini de saymak gerekir.

Tedaviden Kaçma:

Burun kıkırdak ve kemiğindeki eğrilikler, burun eti büyümeleri, alerji, kronik sinüzit hastalığı ameliyat ile düzeltilebilmekte ve hastaların korktuğu gibi tampon sorunu yaşanmamaktadır. Duruma göre ya tampon konulmamakta ya da gerektiğinde, son yıllarda çokça üretilen özel, konforlu tamponlar kullanılmaktadır.Gelişen teknoloji ve geliştirilen yeni yöntemlerle hastaların konforu artmaktadır. Bu yüzden hastaların şikâyetlerini ciddiye alıp, tedaviden kaçmamalarında fayda vardır. Kronik sinüzit ameliyatları, endoskopik olarak veya balon yöntemiyle yapılabilmekte ve tedavi sonrasında hastalar çok çabuk toparlayıp rutin hayatlarına dönebilmektedir.

Yazımız ile ilgili medyada yer alan bazı makaleleri aşağıdaki fotoğraflardan inceleyebilirsiniz:

sinüzit belirtileri ve tedavisi, akut sinüzit tedavisi
sinüzit balon tedavisi, sinüzit tedavi yöntemleri
sinüzit akıntısı, geniz akıntısı sinüzit, sinüzit tedavi yöntemleri
burun tıkanıklığı nasıl gider, geceleri burun tıkanıklığı

0 cevaplar

Cevapla

Tartışmaya katılmak ister misiniz?
Katkı yapmaktan çekinmeyiniz!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>